Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.. .

 

Ο Αν. Υπουργός ΠΕ.Κ.Α. και Βουλευτής Νομού Λέσβου, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Λήμνου για την σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας φορέων του νησιού με κυβερνητικούς αρμοδίους με θέμα το ακτοπλοϊκό της Λήμνου.

Λόγω αντικειμενικής αδυναμίας του, εξαιτίας προγραμματισμένων υποχρεώσεων του στο ΥΠΕΚΑ και στη Βουλή, δεν κατέστη εφικτό να συμμετάσχει και να συνοδεύσει τα μέλη της Αντιπροσωπείας στις επαφές τους στην Αθήνα.

Επικοινώνησε όμως επανειλημμένα σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας κ. Λύτινα, με τον οποίο και συναντήθηκε τελικά η Λημνιακή αντιπροσωπεία, και, τον ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα (οικονομικά και κοινωνικά) που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Λήμνου, εξαιτίας της ανεπαρκέστατης θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Με βάση την ενημέρωση του κ. Λύτινα προς τον κ. Ν. Σηφουνάκη, επέρχονται οι παρακάτω βελτιώσεις στη γραμμή της Λήμνου:

-- Άμεσα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή δρομολογείται ένα εμπορικό πλοίο (τύπου ro- ro) με Λαύριο ή Πειραιά για κάλυψη εμπορευματικών μεταφορών και επαρκή τροφοδοσία του νησιού και διακίνηση εποχικής παραγωγής, όπως είναι τα αμνοερίφια κ.α.

-- Από 1ης Απριλίου το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» της ΝΕΛ, αντικαθιστά το πλοίο "AQUA MARIA" σε τακτική βάση, στη συγκοινωνία του νησιού.

-- Επι πλέον με έκτακτα δρομολόγια του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» , που θα ανακοινωθούν άμεσα, πυκνώνει η σύνδεση της Λήμνου με Βόρειο Ελλάδα. Ο κ. Λύτινας επεσήμανε ότι με τις βελτιώσεις αυτές ( που ήταν εφικτές στη παρούσα συγκυρία) αποκαθίσταται ανεκτή συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής με δρομολόγια, όπως ζήτησε αντιπροσωπεία των Λημνιακών φορέων, ενόψη μάλιστα της επερχόμενης θερινής περιόδου.